Veinikursus - (Kodu) Veini valmistamine/Eesti veinide degustatsioon ja hindamine

Veinikursus - (Kodu) Veini valmistamine/Eesti veinide degustatsioon ja hindamine

Eestis valmistatakse väga erinevaid värskelt pressitud mahlast kääritatud jooke: viinamarjaveini, puuvilja- ja marjaveini ning siidreid. Tootja võib mahla kääritamise teha täiesti looduslikul ja loomulikul moel või jooki manipuleerida kõikvõimalike lisanditega. Hea lõhnade ja maitsete tundja tajub ära nii mahlale liigselt lisatud vee, kui võimalikud maitseained. Milline peab olema hea eesti veini lõhn ja maitse? Kust läheb hea maitse piir? Kas kvaliteedihüpe mida kõik ootame, on saabumas või siiski mitte?
Degustatsioonil on veinid ja siidrid toorme päritolu järgi jagatud omaette kategooriatesse ja hindamine toimub nende gruppide kaupa, kokkuvõttena koostatakse ühine punktitabel. Tule ja anna oma hinnang eesti ametlikele ja katsejärgus jookidele!
Võrdlev degustatsioon.
Kestab 2,5 tundi 
Hind ühele - 45€ Hind kahele - 75€

Kestab 2,5 tundi

Hind ühele - 45€
Osta kursus SIIT

Hind kahele - 75€
Osta kursus SIIT

Peale ostu tuleb kursusele eraldi registreerida SIIN

Kursus (KODU)VEINI VALMISTAMINE Veini valmistamise oskus on kasulik mitmes mõttes: aitab väärindada ja säilitada kõike seda kasulikku mida pakub puuviljade ja marjade mitmekülgne sisu; samuti varustab meid tootega mille mõõdukas alkoholisisaldus ja mahlane maitsetekstuur on sobilik väga paljude roogade kõrvale - ole vaid hea meister, tee valmis ja sobita see õige roa juurde. Nii suurt ja laia maitsete mitmekülgsust suudab pakkuda vaid vein. Kvaliteetse (kodu)veini sisu saab alguse toorme kvaliteedist; suhkrud, värv, happed on tähtis osa mis tuleb veinisse kaasa mahlast. Teine pool veinist kujundatakse tehases, veinikojas ning sealsed tööetapid võivad algsest toormest teha nii hea, kui kahjuks vahel halva asja. Kursuse teemad: toorme ja mahla eeltöötlemine, kääritamine, maitse kujundamine, korrigeerimine, lisandid, puhas vein, veini muutused ajas. Võrdlev degustatsioon. Kestab 2,5 tundi